Strandok

Az izlandi kultúrában fontos szerepet játszanak a geotermikus, azaz mesterséges kültéri termálmedencék. Az izlandiak itt szoktak kikapcsolódni, igazi közösségi hely. Különleges élményben lehet részünk, ha esős, hideg időben megmártózunk ezekben az igazán kellemes hőmérsékletű medencékben.

Laugardalslaug: Reykjavik legnagyobb kültéri medence komplexuma, amely keletre található a városközponttól. Vannak itt különböző medencék pl. 2 nagy uszoda, tengervizes medence, csúszda és kisebb jacuzzihoz hasonló medencék. Felújítási munkákat végeztek a medence komplexumon, de nyitva tartott abban az időszakban is. Hétköznap reggel 6:30 és éjjel 22:30 várja a fürdőzni vágyókat, míg hétvégén reggel 8-tól este 10-ig. A strandbelépő 980 korona felnőtteknek, gyerekeknek 6 éves kor alatt ingyenes. Egyébként a többi uszodában is ennyibe kerül a belépő. Cím: Sundlaugarveg, közel található a stadionhoz.

Árbæjarlaug: Az izlandi főváros legújabb komplexuma, ahonnan csodás kilátás nyílik egész Reykjavikra és gyönyörű naplementéket is nézhetünk innen. Van kültéri- és beltéri medence, csúszda, gőzfürdő és kisebb medence (hot-pots) is. Sok gyerekes család látogatja ezt a helyet. Télen reggel 8 és este 20:30 között tart nyitva, míg nyári hétvégéken reggel 8 és este 10 között. Hétköznapokon reggel 6:30 és este 22:30 között várja a fürdőzőket. Cím: Fylkisvegur.

Termálmedencék Izlandon

Termálmedencék Izlandon – Forrás: Pixabay

Sundhöllin: A város egyik legrégebbi és egyetlen beltéri uszodája. A városközpontban található, néhány percre a Hallgrimskirkjától. Hétköznap 6:30 és 21:00 óra között tart nyitva, míg hétvégén reggel 8 és este 7 között. Cím: Baronsstígur 45a.

Vesturbæjarlaug: Reykjavik legrégebbi strandja (uszodája), ami néhány perc sétára található a belvárostól. Hétköznapokon 6:30 és este 10 között tart nyitva, míg hétvégéken pedig reggel 8-tól este 8-ig. Cím: Hofsvallagata.

Nautholsvík Thermal Beach: a város egyik legkülönlegesebb strandja, ahol még az Atlanti-óceánban is fürdőzhetünk, ugyanis meleg vizet szivattyúznak a sekély vízbe. Ezzel még nem ér véget a különlegességek tárháza ezen a strandon, ugyanis még homokos tengerpartot is kialakítottak itt. Természetesen vannak melegebb vizű medencék, gőzfürdő és még sorolhatnám. Frissítőket is lehet vásárolni. Egy igazi strandkomplexumot alakítottak ki. A bátor izlandiak még télen is bemerészkednek az óceánba, aminek a hőmérséklete -2 és 3 ºC között mozog ilyenkor.
Nem messze található a belföldi forgalmat bonyolító Reykjavik Airporttól. Május 15-től szeptember 15-ig tart nyitva délelőtt 10 és este 8 között.

Blue Lagoon Izlandon

Blue Lagoon Izlandon – Forrás: Pixabay